Kurser

Kurser och workshops.

Information om kurser och workshops som arrangeras i samband med mässan.

Kombinera gärna din kurs med en övernattning på Villa Långbers och få en härlig helg med massor av trädgård, hantverk, inspiration och kunskap. Läs mer om hotellet erbjudande nedan.

Kurser

Kurser och workshops

I samband med mässan arrangerar vi ett antal kurser och workshops som vi tror kan intressera våra besökare. Ett tips är att kombinera kursen med en övernattning på Villa Långbers som ligger mitt på mässområdet. Då hinner ni i lugn och ro med allt som finns att lyssna till och inspireras av.

Har du något önskemål om en specifik kurs så är du varmt välkommen att höra av dig. Kontakta oss på info@konceptmassor.se så kan vi höras om vad vi kan göra för att tillgodose alla önskemål.

Fullbokad!

Grundkurs trädgårdsdesign

Vi går i den här kursen igenom grunderna i hur du kan planera din trädgård, trädgårdens olika formspråk och stil, färgval, växtval, hur man kan tänka utifrån jordmån, trädgårdens läge mm.

Vi kommer även att titta på olika sorters tåliga och bra perenner, träd och buskar i zon 4 och uppåt, rabattkomposition, hur man kan arbeta med hårdgjorda ytor som t ex stenläggning och grus tillsammans med växter och planteringar.

Deltagarna får under handledning lära sig att rita för hand skalenligt och göra en tomtritning, föreĺäsning varvas med praktiska övningar. Allt material ingår.

Datum: 13:e och 14:e maj

Kursledare

Helena är utbildad trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner på Trädgårdsmästarprogrammet på Wij trädgårdar i Ockelbo, och Gävle högskola. Hon är även florist och har många års erfarenhet av att arbeta med blommor och trädgård, och driver sedan 12 år tillbaka Trädgårdslycka Trädgård och design i Dalarna i företaget erbjuder hon tjänster som bl a trägårdsplanering, anläggning, beskärning och kursverksamhet. Hon har även haft kurser i Trädgårdsdesign under 9 år för Medborgarskolan.

895 Kr per person

Entré till mässan ingår i kurspriset.

Boka kurs (Fullbokad)

Lär dig brygga öl

En fullspäckad kurs där du får med dig kunskaper om hur du brygger ditt eget öl. Kursen inleds med en teoretisk kursdel om öl och olika ölsorter. Ni kommer tillsammans att praktiskt sätta igång en sats med bryggning av öl där Jonas går igenom alla steg. När kursen avslutas har ni all kunskap för att sätta igång er egen hembryggning så att ni har er egen öl att njuta av till midsommar.

Alla deltagare får med sig en hink med vört som ni jäser färdigt hemma.

Datum: 13:e maj

Kursledare

Jonas Schilén är en erfaren hemmabryggare som även jobbar på Humlegårdens Ekolager som är en välkänd grossist för de flesta hemmabryggare.

Här kan du kika på när Jonas delar med sig av sina kunskaper på YouTube - ölbryggning.

995 Kr per person

Entré till mässan ingår i kurspriset.

Boka kurs

Tälj ditt eget blomstöd/pinne.

Utifrån din erfarenhet och fantasi täljer du en blompinne. Att tälja kan ge ett inre lugn eller vara någonting man gör bara för att det är roligt. En personlig sak att ta med hem. Om du vill kan du fortsätta att dekorera och måla den.

Max 5 deltagare per tillfälle.

Kursledare

Torbjörn Karlberg, slöjdare

Plats: Studiefrämjandet, E8

Arrangör: Studiefrämjandet

Boka kurs:

Tälj ditt eget blomstöd 13/5 kl. 11-12.30

Tälj ditt eget blomstöd (studieframjandet.se)

Tälj ditt eget blomstöd 13/5 kl. 15-16.30

Tälj ditt eget blomstöd (studieframjandet.se)

300 Kr per person

Material och entré till mässan ingår i kurspriset.

Knyt en makraméampel till din blomma. 

Makramé, en rolig och enkel knytteknik som kräver väldigt lite verktyg och material. Här får du lära olika knutar och skapar en ampel.  Tips på hur du kan dekorera den mer när du kommer hem.

Max 5 deltagare per tillfälle. 

Kursledare

Ulla-Britt Larsson, slöjdare.

Plats: Studiefrämjandet, E8

Arrangör: Studiefrämjandet

Boka kurs:

Knyt en makraméampel till din blomma13/5 kl. 13-14.30

Knyt en makraméampel till din blomma. (studieframjandet.se)

Knyt en makraméampel till din blomma 14/5 kl. 13-14,30

Knyt en makraméampel till din blomma. (studieframjandet.se)

300 Kr per person

Material och entré till mässan ingår i kurspriset.